Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda Körmend

Kezdőlap Bemutatkozás Hírek Névadónkról Óvodánk kívül-belül Kapcsolat

 


 

 
FOTÓTÁR
 
Alapítványunk
 
Kompetencia
 
Különös közzétételi lista
 
Programok

A csoportok előre meghatározott napirend szerint élik az életüket, melybe szervesen illeszkednek az ünnepek is.
Ilyenek a születésnapok megünneplése, kirándulások, anyák napi ünnepségek, évzárók, nagycsoportosok búcsúztatása, stb.
Emellett természetesen óvodai szinten is jelen vannak az ünnepek, melyek színesítik, gazdagítják az óvodai életet. Ezekre a csoportok külön-külön készülnek, végül a közös, együttes ünneplés teszi igazán teljessé ezeket az alkalmakat. Vannak olyan ünnepek, amelyek a gyermeki sajátosságok figyelembe vételével csoporton belül zajlanak, zárt ünneplést igényelnek.

ZÁRT ÜNNEPEINK:

-       Egészségnevelési hét. Ősszel egy egész héten keresztül zajlik, minden nap valamilyen egészséges életmóddal kapcsolatos programon vesznek részt a gyerekek, naponta egészséges étkek kerülnek a gyerekek asztalára. Zöldség- és gyümölcssalátát készítenek, falatkákat sok zöldséggel, sajttal, melyeket természetesen elfogyasztanak. Az óvoda védőnőjének és szájhigiénikusának bevonásával diafilmvetítésen és vetélkedőn vehetnek részt, ahol a jutalom csokoládé és cukor helyett, gyümölcs, zöldség, matrica vagy színező. Egészséges életmóddal kapcsolatos mesével készül a Bóbita Bábcsoport, mely természetesen hozzátartozik ennek a hétnek az eseményeihez is. A zöldségekből, gyümölcsökből különböző alkotások készülnek, melyeket az óvoda folyosóján kiállítunk. A nagycsoportosok sorversenyeken mérhetik össze erejüket, majd a hét utolsó napján vidám zöldség-gyümölcskavalkád várja a tornateremben a őket, ahol csoportonként bemutathatják tudásukat gyümölcsökről, zöldségekről szóló versikékkel, dalos játékkal.

 

-       Mikulás-várás. December 6-án reggel a Mikulás már a bejárati ajtóban néhány vállalkozó kedvű krampusszal várja a gyerekeket. Amikor már mindenki megérkezett, ellátogat a csoportokba, ahol a gyerekek dalokkal, versikékkel, rajzokkal fogadják őt. Természetesen a megelőző napokban, ráhangoló jelleggel bábműsort is megtekinthetnek a gyerekek.

 

 

-       Adventi készülődés. Óvodánk az ünnepre való rákészülést, ráhangolást vállalja, abból a meggondolásból, hogy a karácsony elsősorban családi ünnep. Ebben az időszakban adventi koszorút készítünk, melyen mindennap gyertyát gyújtunk. Közben adventi történeteket hallgatnak, karácsonyi dalokat énekelnek a gyerekek. Luca-napi búzát ültetünk, karácsonyi ajándékot és karácsonyfadíszeket készítünk. Részt veszünk a hagyománnyá vált Adventi Játszóházban, majd a Jókívánságok napján karácsonyi hangversenyt hallgatunk. Az ünnep napján szép ruhába öltözünk, közös karácsonyfát állítunk, amely alatt minden csoport megtalálja az ajándékait.

 

 

-       Farsang. Ezt az időszakot lázas készülődés előzi meg, mindenki titkolózik - még az óvó nénik is! -, hogy milyen jelmezbe bújik. Álarcokat, bohócokat készítünk, bevásárolunk a mulatsághoz. Majd a farsang napján beöltözünk, és először csoportonként mulatunk, aztán csoportról-csoportra járva végül a tornateremben gyülekezünk, és vidám, hangos mulatozással temetjük el a telet.

-       Húsvét. Felelevenítjük a húsvéti szokásokat, tanulunk locsolóverset, nyuszis dalokat, barkácsolunk az ünnephez kapcsolódó ajándékokat, eszközöket, tojásokat festünk. Az elmaradhatatlan bábelőadást megnézhetik a gyermekek, játszóházat szervezünk csoportonként, s végül megkeressük az udvaron a bokorba rejtett ajándékokat. 

-       Év végi kirándulások. Immár hagyománnyá vált, hogy a nagycsoportos korú gyermekeket az óvodában működő alapítvány segítségével elvisszük autóbusszal kirándulni (Jeli Arborétum, Őrségi nemzeti Park). Ezen kívül a csoportok közeli helyekre is szerveznek kirándulásokat, ahová minden kisgyermek elmehet, és jól érezheti magát. (Várkert, Rába-part...)

-       Gyermeknap. A csoportokban vidám, játékos délelőtt zajlik, versenyjátékok, tréfás vetélkedők színesítik a napot. Gyakran sikerül a Tűzoltóautókat, Rendőrautókat is beinvitálni egy kis bemutatóra. Bábműsort nézhetnek a gyerekek, és természetesen a gyermeknapi fagylalt és ajándék sem maradhat el.


 

NYITOTT PROGRAMJAINK:
- Játszóházak.
 Minden csoportban más időszakban szervezzük, általában egy-egy ünnep körüli napot választunk. Éppen ezért lehetnek őszi játszóházak, melyeken elsősorban őszi termésekből készítenek a szülők gyermekeikkel együtt bábokat, figurákat, más egyéb alkotást. Téli játszóházaink általában az adventi időszakra esnek, ezeken adventi koszorúk, gyertyatartók, asztali díszek, karácsonyfadíszek vagy akár mézeskalács-figurák készülnek. Az ötletek tárháza szinte végtelen...Tavasszal Húsvét környékén várjuk a szülőket közös játszóházba, ahol tojásfestés számtalan technikával, húsvéti üdvözlőlapok készítése, egyéb dekorációk alkotása szerepel. Ezen kívül az immár hagyományossá vált Adventi Játszóház óvodai szintű, ahol az óvónők és gyermekek kis hangulatkeltő műsorral is kedveskednek a szülőknek,  a földszinten lévő csoportok pedig más és más tevékenységnek adnak helyet. Van, amelyikben mézeskalács sütés, diszítés folyik, van, ahol adventi koszorú készül, de lehetősége van a szülőknek gyertyát, üdvözlőlapot, karácsonyfadíszeket, asztali díszeket és más hasonló, az ünnephez kapcsolódó alkotásokat is készíteni.

- Nyílt napok. Csoportonként változó formában történik. A szülőknek lehetősége van betekinteni a csoport életébe, megfigyelheti gyermekét játék és egyéb tevékenységek közben. 

- Ovikóstolgató. A leendő óvodásokat és szüleiket várjuk ezeken a tavaszi napokon az óvodai beíratást megelőző időszakban. Arra hivatott, hogy megkönnyítse a szülők óvodaválasztását, hisz betekintést nyerhetnek óvodánk életébe, tárgyi- és személyi feltételeit megismerhetik, s vidám, játékos délelőttöket ígérnek a kicsiknek.

 - Anyák napja. Korcsoportonként másként zajlik, attól függően, hogy a gyermekek készülnek-e évzáróra május végén, vagy anyák napjára hívják el az édesanyákat. Amennyiben az évzáróműsorra készülnek, az édesapákat vonjuk be a titkos készülődéhez. Verseket, dalokat tanulunk, ajándékot készítünk, majd a közösen megvásárolt vagy nevelt virágot az édesapa segítségével hazaküldjük, hogy gyermeke otthon köszönthesse fel édesanyját. Ha a többségben kiscsoportos korú gyermekek vannak a csoportban, akkor május első vasárnapja előtt meghívják az édesanyákat, s verssel, dalokkal, kis műsorral kedveskednek a  vendégeknek.

- Évzáró, nagycsoportosok búcsúztatása.Rendszerint május végén, június elején adnak számot a csoportok az évben tanult versekből, énekes játékokból, mesékből összeállított műsorban. Az évzáró végén a kisebbek verssel, virággal elbúcsúztatják iskolába induló társaikat, akik ajándékkal kezükben, verssel, énekkel búcsúznak el az óvodától, csoporttársaiktól, óvó néniktől. 

- Gyermeknap, családi nap.Elmúlt esztendőkben egy-egy szombat délutánra szerveztünk több programból álló, vidám gyermeknapot. Múlt évben hosszas gyűjtögetés eredményeképpen új, modern, EU-szabványnak megfelelő mozgásfejlesztő játékokat avattunk.  Ezen a napon színes programok, vadpörkölt, pogácsa, jégkrém, üdítő, sok-sok játék várta a gyermekeket és szüleiket. 2006. június 17-én megtartottuk az első nagyszabású Családi napot, melyen az egészséges életmódhoz kapcsolódó programok közül választhattak az érdeklődők. Reformételek kóstolása, zöldségszobrászat, versenyjátékok, fakultatív csoportok bemutatói, ügyességi játékok, légvár, lovaskocsikázás stb. szerepelt  a kínálatban. Az elmúlt nevelési években megismételtük - hagyományossá tettük- ez a programunkat is, mely mindig nagy sikert arat Szülők és gyermekek körében egyaránt.

 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Olvasnivaló
 
site inf.

Legyen ez a kezdőlapom!


ritook@freemail.hu

 
Számláló
Indulás: 2006-10-17
 
Alapítványunk számlaszáma: 72100275-11087663. Köszönjük segítségét a gyermekek nevében!

 

 

 

Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~